2022. december 10. szombat
Egyéb
Munkamenet() inicializálás

Címke: politika

Idézet:

Nemzeti Cinizmus Rendszere

A kormányoldal kiválasztott egy mindenki által megvetett csoportot, a pedofilokat, akikkel szemben most harcot hirdetett. Az ellenzék már majdnem megszavazná a Fidesz pedofilellenes törvénycsomagját. Semmit sem akar kevésbé a Fidesz. Ezért bejön egy picit sem arányosított, szándékoltan bornírt megfogalmazású módosító, hogy az ellenzék még véletlenül se szavazhassa meg a pedofilellenes törvénycsomagot. Mit mond majd a keddi zárószavazás után a Karmelita? »Az ellenzék a vírus után a pedofilok oldalára állt.« Egyszerre mossák majd össze a homoszexuálisokat és az ellenzéket is a pedofilokkal. Így működik a Nemzeti Cinizmus Rendszere.

(Schiffer András)

Válasz Online, Stumpf András: Szóval Orbán szerint Szájer pedofil? Dehogy. A helyzet ennél rosszabb. (eredeti: Schiffer András Facebook-pldala)
Álbal és alsójobb

Álbal és alsójobb kétféle csomagolásban ugyanazt kínálja, csak az egyik csomagon, egészen pontosan a kivakart ötágú csillag helyén, már egy ideje Szent István kettős keresztje díszeleg, nem holmi önkényuralmi jelkép.

[...]

Most komolyan: e jobb sorsra érdemes ország számára valóban ne adódna harmadik út ezekhez képest, ezektől minél távolabb? Hogy úgy mondjam, ezekre merőlegesen?

: Lányi András: Horn Gyula és Komáromy Gergely – két elfogadhatatlan döntés az álbal és az alsójobb országában = Válasz Online, 2022. június 15.
x

Ha valamit tanultam az olyan emberektől, mint Andrej Szaharov, az az, hogy a diktatúra ellen az erkölcs a legerősebb fegyver. Ez az egyetlen, amivel nyerni lehet egy olyan kaszinóban, amit ők ellenőriznek – ők írják a szabályokat, és még csalnak is. Fontos hát az idealizmus és az, hogy a legmagasabb mércéhez viszonyítsuk a cselekedeteinket.

Vörös Szabolcs: Garri Kaszparov: „Egy pusztító vereség az egyetlen esélyünk” – exkluzív interjú az orosz ellenzék legismertebb arcával = Válasz Online, 2022. augusztus 23.
Koronavírus

A Magyar Orvosi Kamara 2020. április 18-án a koronavírus-helyzetről:

A MOK megpróbálja a jelen járványhelyzetet szakpolitikaként, az egészségügy ügyeként kezelni ‒ csak épp a védekezést a belügyminiszter irányítja, a védőfelszereléssel érkező repülőket a külügyminiszter vagy az innovációs és technológiai miniszter fogadja, a kórházakat és a lélegeztetőgép-gyárat a miniszterelnök látogatja, a védekezésről rendőrök és katonák tájékoztatnak.

Magyar Hang, 2020. április 18.
A kutyapárt az M1-en a választás után

A téma alapvetően az lett volna, hogy miként értékeli a kutyapárt, hogy nem jutott be a parlamentbe, Nagy Dávid azonban itt Orbán Viktor dicséretébe fogott. Azzal kezdte, hogy meglepődtek, hogy 2022-ben Orbán Viktor Magyarországán még ki kell írni a választást, de köszönik neki. Méltatta, hogy a miniszterelnök nemcsak a választást és a Fideszt szervezi meg jól, hanem saját ellenzékét is, konkrétan a Gődény György és a Gattyán György vezette pártokat nevesítette.

Majd – ahogy fogalmazott – Vlagyimir Putyin után ők is gratulálnak neki, hiszen úgy nyerte meg a választást, hogy Magyarországon haltak meg majdnem a legtöbben lakosságarányosan a covid-járványban és féltávnál kiderült a legnagyobb szövetségeséről, hogy egy tömeggyilkos.

Újra bejutott a kutyapárt a köztévébe. = Magyar Hang (hang.hu) 2022. ápr. 6.
... lopnak, csalnak és hazudnak

Nagyon veszélyes játék a politikát azzal elintézni, hogy a politika mocskos dolog, s minden politikus lop, csal és hazudik. Ez ugyanis csak azoknak a politikusoknak ad menlevelet, akik tényleg lopnak, csalnak és hazudnak. Normákra – ha tetszik, erkölcsi normákra – a politikában éppúgy, mint az élet minden egyéb területén, akkor is szükség van, ha azokat kevesen tartják be. Normák nélkül nem lehet a normaszegést számonkérni.

Antall György, Válasz Online 2020. május 28.
Lukácsi Katalin az elvesztett választásról

"Az a társadalom, ahol egy végletekig korrupt, erkölcsileg bukott, rosszul kormányzó, nyíltan hazug erő eséllyel mérkőzik meg a hatalomért, aztán végül 53 %-ot kap, továbbá bejut a parlamentbe még ezen felül egy vállaltan gyűlölködő, demokráciaellenes párt is, az nem egy demokratikus, polgári társadalom. Demokratikus és polgári értékeket hirdetve nem lehet benne többséget szerezni."

Lukácsi Katalin a Facebookon. Idézi: Lukácsi Katalin: Nem az egyéni jelölteken múlott a kétharmad. = Magyar Hang 2022. ápr. 8.
Mérő László az elvesztett választás után

A matematikus úgy látja, Márki-Zay végig becsülettel küzdött, és bár valóban súlyos kommunikációs hibákat követett el, ő mégsem ezt látja a bukása okának, hanem az ellenzék kihátrálását. „A többi párt viselkedésére csak egy apró példa már a választás utánról: az ellenzéki eredményváróról két ember kivételével mindenki elszelelt MZP mellől. Előttem ezentúl nem áll meg egyik olyan párt sem, amelynek a vezetőitől ez kitellett. Így a szememben MZP-n kívül csak Donáth Annának (s így a Momentumnak) és Karácsony Gergelynek (az örök pártnélkülinek) maradt meg a becsülete, ők nem lógtak meg gyáván. A többiek részemről kuka. DK – kuka, Jobbik – kuka, MSzP – kuka, úgy, ahogy vannak. LMP, Párbeszéd, Együtt – á, rajtuk már kikukázni sincs mit. Pár lézengő díszlet-ember jó pénzért a Parlamentben, ennyi maradt belőlük” – írja ...

Mérő László is szavazatszámláló volt, és már érti a vidéki világot, amelynek nagy többsége a Fideszre szavazott. = Telex 2022. ápr. 6.