2022. július 04. hétfő
Szösszenetek Idézetek
Munkamenet() inicializálás

Szösszenetek, aforizmák, idézetek

A téma alapvetően az lett volna, hogy miként értékeli a kutyapárt, hogy nem jutott be a parlamentbe, Nagy Dávid azonban itt Orbán Viktor dicséretébe fogott. Azzal kezdte, hogy meglepődtek, hogy 2022-ben Orbán Viktor Magyarországán még ki kell írni a választást, de köszönik neki. Méltatta, hogy a miniszterelnök nemcsak a választást és a Fideszt szervezi meg jól, hanem saját ellenzékét is, konkrétan a Gődény György és a Gattyán György vezette pártokat nevesítette.

Majd – ahogy fogalmazott – Vlagyimir Putyin után ők is gratulálnak neki, hiszen úgy nyerte meg a választást, hogy Magyarországon haltak meg majdnem a legtöbben lakosságarányosan a covid-járványban és féltávnál kiderült a legnagyobb szövetségeséről, hogy egy tömeggyilkos.

Újra bejutott a kutyapárt a köztévébe. = Magyar Hang (hang.hu) 2022. ápr. 6.

A matematikus úgy látja, Márki-Zay végig becsülettel küzdött, és bár valóban súlyos kommunikációs hibákat követett el, ő mégsem ezt látja a bukása okának, hanem az ellenzék kihátrálását. „A többi párt viselkedésére csak egy apró példa már a választás utánról: az ellenzéki eredményváróról két ember kivételével mindenki elszelelt MZP mellől. Előttem ezentúl nem áll meg egyik olyan párt sem, amelynek a vezetőitől ez kitellett. Így a szememben MZP-n kívül csak Donáth Annának (s így a Momentumnak) és Karácsony Gergelynek (az örök pártnélkülinek) maradt meg a becsülete, ők nem lógtak meg gyáván. A többiek részemről kuka. DK – kuka, Jobbik – kuka, MSzP – kuka, úgy, ahogy vannak. LMP, Párbeszéd, Együtt – á, rajtuk már kikukázni sincs mit. Pár lézengő díszlet-ember jó pénzért a Parlamentben, ennyi maradt belőlük” – írja ...

Mérő László is szavazatszámláló volt, és már érti a vidéki világot, amelynek nagy többsége a Fideszre szavazott. = Telex 2022. ápr. 6.

Minden oldalon értékeli a jót, elítéli a rosszat. Mit felel, amikor valaki megkérdezi, hol áll?

A lábamon. Vannak, akik nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy ha nem ideológiák mentén foglalok állást. Ebben a társadalomban nincs esélyed arra, hogy megértsenek, ha árnyaltan látod a dolgokat. Mindig nagyon szerettem és sokat idéztem Váci Mihály verseit is, aki bár országgyűlési képviselő volt a Kádár-rendszerben, nyírségi parasztgyerekként abszolút elkötelezett volt. Én pedig szeretem az elkötelezett embereket. Jézust is mai fogalmaink szerint baloldali vagy liberális gazembernek tartották a farizeusok, akik között pedig szintén voltak nagyszerű emberek, mint Nikodémus vagy Arimateai József, aki felajánlotta számára a saját sírboltját. Az élet nem fekete-fehér.

„Én voltam a »fasiszta«, most meg én segítek a cigányokon. És ti hol vagytok?” ‒ Sashegyi Zsófia interjúja Hofher József jezsuita szerzetessel = Válasz Online 2021. 07. 11.