2024. május 26. vasárnap
Áprilisi hó Blog
Munkamenet() inicializálás

Áprilisi hó


Császárkoronák a kertemben 2017. április 16-án.

19-én először egy kis eső esett, majd kitartó havazás kezdődött. Másnap estig 45 cm hó hullott. Aztán 21-én reggel volt egy kis fagy is, amitől a hóréteg teteje kissé megkérgesedett, viszont az eltakart növényeket megvédte ‒ már amelyiket nem nyomorította meg a nehéz vizes hó. Néhány kép:A virágzó ágakra rátapadt a nedves hó, a földre húzta őket.

A meggyfa. 20-án a fotó készítése után egy bottal piszkáltam-ütöttem az ágakat, sikerült a hó nagy részét leverni, így fölemelkedtek. Ez a fa kibírta a szigorú időt.

A másik meggyfa távolabb van, csak az idő javulásakor vettem észre, mi történt vele. Gyönyörű virágzó ágakat kellett lefűrészelni. (Az már csak mellékes, hogy az amúgy is düledező kerítést is megroppantották a vastag ágak.)


Itt látható az a hatalmas kupac ág, gally, virág, amit a "kezelés" végén összehordtam.

Az udvar túlsó végén csak a következő nap jártam. Ott egy rézsűs részen egy régóta ferde állású meggyfa meg két hatalmas bodza esett áldozatul a hónak.

A természet ereje óriási: 3-4 nappal az események után a szerencsésebbik meggyfa meg a japánbirs már újra élvezi a tavasz áldásait!