2024. február 23. péntek
Szösszenetek Idézetek
Munkamenet() inicializálás

Szösszenetek, aforizmák, idézetek

Ha valamit tanultam az olyan emberektől, mint Andrej Szaharov, az az, hogy a diktatúra ellen az erkölcs a legerősebb fegyver. Ez az egyetlen, amivel nyerni lehet egy olyan kaszinóban, amit ők ellenőriznek – ők írják a szabályokat, és még csalnak is. Fontos hát az idealizmus és az, hogy a legmagasabb mércéhez viszonyítsuk a cselekedeteinket.

Vörös Szabolcs: Garri Kaszparov: „Egy pusztító vereség az egyetlen esélyünk” – exkluzív interjú az orosz ellenzék legismertebb arcával = Válasz Online, 2022. augusztus 23.

A matematikus úgy látja, Márki-Zay végig becsülettel küzdött, és bár valóban súlyos kommunikációs hibákat követett el, ő mégsem ezt látja a bukása okának, hanem az ellenzék kihátrálását. „A többi párt viselkedésére csak egy apró példa már a választás utánról: az ellenzéki eredményváróról két ember kivételével mindenki elszelelt MZP mellől. Előttem ezentúl nem áll meg egyik olyan párt sem, amelynek a vezetőitől ez kitellett. Így a szememben MZP-n kívül csak Donáth Annának (s így a Momentumnak) és Karácsony Gergelynek (az örök pártnélkülinek) maradt meg a becsülete, ők nem lógtak meg gyáván. A többiek részemről kuka. DK – kuka, Jobbik – kuka, MSzP – kuka, úgy, ahogy vannak. LMP, Párbeszéd, Együtt – á, rajtuk már kikukázni sincs mit. Pár lézengő díszlet-ember jó pénzért a Parlamentben, ennyi maradt belőlük” – írja ...

Mérő László is szavazatszámláló volt, és már érti a vidéki világot, amelynek nagy többsége a Fideszre szavazott. = Telex 2022. ápr. 6.

A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből.

Portfolio.hu: Orbán: "gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak", 2004. november 8.

a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.

Orbán Viktor a Hír TV-nek adott exkluzív interjújában, 2004. november
2004. októberében a forint euróhoz képesti árfolyama 247 Ft körül volt.